Echografie

Echografie geeft direct inzicht in je klacht

Je hebt maar één doel: zo snel mogelijk weer goed kunnen sporten, werken of andere dagelijkse bezigheden kunnen uitvoeren. Echografie geeft grip op dit proces. Met echografie wordt de kwaliteit van spieren, pezen en gewrichten beoordeeld. Op een snelle, veilige en goedkope manier worden ernstige aandoeningen zoals scheuren in de pees of blessures aan de banden beoordeeld.

Naast echografie voeren we ook fysiotherapeutisch onderzoek uit. We stellen een aantal vragen over uw blessure en voeren lichamelijke tests uit. Zo krijgen we een duidelijk beeld van je klacht. Deze combinatie zorgt ervoor dat we meteen kunnen doorverwijzen naar de huisarts of orthopeed en onnodige behandelingen of een langdurig traject voorkomen.

Korte wachttijd

Voor echografie heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Wij helpen jou zo snel mogelijk verder, daarom doen we er alles aan om een wachtlijst te voorkomen. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Zorgverzekering

Echografie wordt uitgevoerd in combinatie met een fysiotherapeutisch onderzoek. Fysiotherapie wordt vergoed in de aanvullende verzekering, daarom wordt ook echografie hieruit vergoed. De vergoeding voor fysiotherapie of manuele therapie kun je navragen bij de zorgverzekeraar. Ook wij kunnen dit bekijken en bespreken. Vraag er gerust naar!

Begeleiding bij herstel

Om volledig te herstellen is professionele begeleiding soms noodzakelijk. In samenwerking met Topfysiotherapie Schijndel bieden wij een zo compleet mogelijk behandeltraject aan.