Gewrichtsklachten?

Echografie

Echografie

Knie verdraaid? Enkel omgezwikt? Niet leuk! Al langer wat last van je pols? Zeurt die knie nu al weken? Wil je weten wat er aan de hand is?

Langdurige klachten van je gewrichten zijn vaak vervelend en irriteren je. Misschien is er sprake van een ongelukkig moment geweest. Als de klachten daarvan na een aantal weken nog niet helemaal over zijn, snap ik dat je wil weten of er niet iets anders aan de hand is.

Met een echo kunnen we een aantal structuren bekijken:

  • Bot (en dan met name de ‘osteofyten’ bij artrose)
  • Banden (bij trauma)
  • Gewrichtskapel (ontstekingen)
  • Spieren (r0ndom het gewricht)

Het is belangrijk om een aantal vervelende dingen te kunnen uitsluiten zodat je weet dat je bij de fysiotherapeut op de juiste plek bent!

Fysiotherapeutisch Onderzoek

Net als bij alle andere klachten die je kan ervaren is het belangrijk om verder te kijken dan onze neus lang is. 

Het zou vanzelfsprekend zijn om ook de omliggende gewrichten en zelfs de wervelkolom eens goed te onderzoeken. Vooral als je klachten maar niet helemaal willen verdwijnen!

Hier komt de fysio-, manueeltherapeut om de hoek kijken! De gehele ‘bewegingsketen’ wordt onder de loep genomen. Soms is het zo dat de klacht ergens anders vandaan komt dan het pijnlijke gebied! Zou je dit niet behandelen gaat de klacht maar lastig over.

Als we alle puzzelstukjes hebben gevonden gaan we verder. Een passend behandeladvies of oefenprogramma zorgt ervoor dat je weer goed op weg kunt!