Nieuws

 

NIEUWS!

Nieuw naam! KijkUS…

KijkUS naar mijn nieuwe naam en logo! ūü§©

‘Kijk us naar mijn schouder?’, ‘Kijk us naar mijn rug?’, ‘Kijk us naar mijn …’ vul zelf maar iets in!
Als je klachten hebt wil je graag dat er serieus naar je gekeken wordt, en dat niet alleen! Soms wil je ook verder kijken dan wat er al is gedaan!

KijkUS brengt deze dingen samen! Fysio-, Manueel therapie, Echografie en als extended scope specialist ben je getraind om de kern van de klachten te onderzoeken!

Voorheen @echoschijndel ! Maar nu zovéél meer!

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website #comingsoon

http://www.kijkus.nu

Shockwave

Shockwave (ESWT)

shockwave‘Nee! Er gaat g√©√©n stroom door het lichaam!’, Vaak is dat de eerste vraag die door mijn pati√ęnten¬† wordt gesteld als ik zeg dat shockwave therapie nog nut kan hebben! ‘Wat doet het dan wel? Is het pijnlijk? Het klinkt pijnlijk!’. ‘Goeie vraag! WIl je een simpel antwoord? Ennuh, ja het kan een beetje pijnlijk zijn!’

nut kan hebben. ‘Wat is het dan wel?’, ‘Goede vraag, wil je een simpel antwoord?’.

Dus bij deze het simpele antwoord:

Shockwave is een schokgolf(je) die van buitenaf wordt doorgegeven aan je pees of spier. Daardoor wordt het lichaam er weer aan herinnerd dat het weer fatsoenlijk moet gaan herstellen. 

Dat zit zo, de druk zorgt voor een prikkel en daarbij horende ontstekingsreactie! ‘Ontsteking?? ECHT? Dat kan toch niet de bedoeling zijn?!’. Tuurlijk wel, ontstekingen zijn nuttige processen in het lijf. Daar wordt je uiteindelijk beter van!

Hielspoor, tenniselleboog of achillespeesklachten?

Het kan nuttig zijn om die processen weer aan te wakkeren als je al lange tijd pees of spierklachten hebt. Denk aan tenniselleboog, achillespeesklachten of hielspoor. Maar ook bij schouderpijn kan het een uitkomst zijn, bij peesproblemen met of zonder kalk. Spierspanning, bilspieren die pijn aan de zijkant van je heup geven. Kortom, genoeg problemen waar shockwave een oplossing kan bieden.

Mocht het nodig zijn kijken ik eerst met de echo wat er aan de hand is, en of shockwave echt nodig is. Ik draai er niet omheen, het kan een beetje pijnlijk aanvoelen. En toch komen de meesten graag weer terug! Het duurt gelukkig maar ongeveer een minuut of 3-5. Daarna is het oefenen geblazen! Het lijf moet immers gewoon weer aan de bak!

Na 3 behandelingen gaan we beoordelen of het beter is gegaan en gaan we door, met iets langere tussenpozen tot een maximum van 6 behandelingen. Daarnaast blijft oefenen en een rustige opbouw naar sport of hobby centraal staan!

WIl je meer weten? Kijk ook eens op Topfysiotherapie Schijndel , of neem contact op!

Whatsapp!

Whatsapp

Whatsapp!

0619092623

Weekend gehad en lekker gesport? Niks aan de hand. Niet lekker gesport? Is er iets gebeurd of ben je nu echt helemaal klaar met die langdurige blessure?  Da`s knap lastig!

Via bovenstaand nummer kun je me een berichtje sturen als je een vraag hebt of als je een afspraak wil maken!

 

 

 

 

 

Hielspoor?

Hielspoor, kun je niet uit de voeten door pijn aan je hak?

hielspoor

Hielspoor, fasciitis, fasciopathie? Wat is het? Hoe komt het? Waarom echografie? Maar het meest belangrijk HOE KOM JE ER VANAF??? Om te beginnen is het natuurlijk supervervelend om last van je voet of hak te hebben. Vooral als je actief bent of wil zijn om wat voor reden dan ook. Je voet kan zo moeilijk ontzien worden! De klachten aan de hak of eigenlijk hiel zijn vaak erg lastig te behandelen.

Opstaan uit bed een ramp? Na even stil te hebben gezeten de eerste stappen pijnlijk? Niet meer je wandelingen of hardlooprondjes kunnen lopen? Wellicht heb je hier wel last van.

 

Om maar met de deur in huis te vallen: pijn aan de hiel is vaak g√©√©n hielspoor! Ik zeg wel altijd: “Noem het een hielspoor dan weet iedereen waar je last hebt!”.

Hielspoor, de naam zegt het al, een ‘spoor’ aan het hielbot. Dit komt vaak door langdurige trekkrachten van de pees aan het bot, de aanhechting. Simpel gezegde een te lange overbelasting van de pees aan de onderkant van je voet. Verkeerd schoeisel, weinig ondersteuning of simpelweg heel veel lopen kunnen mede oorzaken zijn van je probleem. Daarbij horen de volgende termen:

  • Fasciopathie
  • Fasciitis
  • Fasciose

Het pijnlijke ding wat al je problemen veroorzaakt is de pees, de fascie plantaris. Als die ontstoken is dan noemen we het een fasciitis maar als de pees al langer geirriteerd is dan noemen we de pees ‘ziek’: fasicopathie. Last but not least, langdurige fasciopathie kan er ook voor zorgen dat er eigenlijk een soort van ‘slijtage’ van de pees voorkomt, dan noemen we dit een¬†fasciose!

Door middel van echografie kunnen we bepalen wat er daadwerkelijk aan de hand is. Daar hoort een goed behandelplan bij. Elke aandoening heeft zijn eigen beeld op de echo. Dit is makkelijk, snel en zorgt voor een doelgerichte aanpak van het probleem. De fysiotherapeut bekijkt de rest van de bewegingsketen. Daarna wordt er een start gemaakt met advies en eventueel oefeningen. Anne Podotherapie kan  ingeschakeld worden voor corrigerende/ondersteunende inlays.

Via Topfysiotherapie Schijndel zetten we ook Shockwave of EPTE in. EPTE en Shockwave zijn behandeling die  op de pijnlijk plek het lichaam weer zelf aan het werk zet om het probleem op te lossen. In combinatie met de adviezen en oefeningen ben je vaak snel weer op de been!

Heb je dit soort klachten? Neem dan contact op!

2022 Nieuwe start!

2022

2022!

2022! Een nieuwe start! DIt wordt een jaar om nooit te vergeten. Om meerdere redenen. De plannen zijn groots.

Een kleine recap naar de afgelopen 6,5 jaar. De prille eerste stapjes gemaakt met de Mindray Z6. In eerste instantie samen met de kleine grote Michel, later alleen. Vele cursussen, schouderecho`s, andere beelden later ga ik afscheid nemen van dit apparaat en heb ik een nieuwe aangeschaft. Planning, begin januari? Dat wordt een nieuw vertrekpunt naar hernieuwd samenwerken. In eerste instantie natuurlijk bij Topfysiotherapie Schijndel, maar ook met Anne Podotherapie!

 

De samenwerkingen moeten er voor zorgen dat de lijntjes nog korter worden, de pati√ęnt, jij dus, nog centraler staat en sneller weet waar je aan toe bent.

Enkele doelen voor 2022 worden hopelijk:

  • Regelmatig nieuws op de site
  • Samenwerking met huisartsen
  • Combinatie met behandeling shockwave, EPTE en oefentherapie
  • Echogeleid injecteren

Nu nog aan de slag met het uitbreiden, verder ontwikkelen van mijn netwerk om nog effici√ęntere zorg te kunnen leveren! Mocht je weten hoe dit voor jou eruit gaat zien? Neem dan direct contact op of stuur me een mail

OP NAAR EEN KNALLEND UITEINDE EN VOORSPOEDIG 2022!

 

Vernieuwde Website

Nieuwe website en socials update

WOW! Sinds 2015 zijn we al bezig met echografie! Supergaaf natuurlijk. Maar de rest is zeker zo belangrijk. Vanaf 2022 gaan we een aantal dingen verbeteren!

Allereerst is de website vernieuwd! Voor degenen die me kennen, ik heb weer een foto die wel op mij lijkt!

Daarnaast ga ik proberen om regelmatig interessante berichten te plaatsen met betrekking tot echografie, diagnostiek, schouders, cursussen of andere dingen waar ik me mee bezig houd.

Ik ga er ook niet aan ontkomen om wat meer met de ‘socials’ te gaan doen. Dus als je wil volg op:

Binnenkort meer!